گرفتار شدن خودرو به همراه ۴ سرنشین داخل سیلاب در حاشیه شهر مشهد (۲۰ اردیبهشت) قطع برق محله سیدی مشهد با سقوط داربست روی شبکه ۲۰ هزار ولتی| نقص برطرف شد کلات با ۵۷ میلی متر بارندگی رکورددار بارش در خراسان رضوی شد کودک ۱۰ ساله چطور قاتل شد؟ | چرا کودکان نباید فیلم ترسناک تماشا کنند؟ اعترافات تکان دهنده دختر ۱۰ ساله تهرانی درباره قتل دوستش| آدمکشی را ار فیلم‌های ترسناک یاد گرفتم بارندگی و سیلاب موجب انسداد موقت محور‌های مواصلاتی خراسان رضوی شد(۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) گروگانگیری یک زن و دخترش مقابل مجتمع پالادیوم+تصاویر راه ارتباطی ۲۰ روستای کلات خراسان رضوی بر اثر سیل قطع شد ۳۶ مصدوم در تصادف زنجیره‌ای در جاده نیشابور (۲۰ اردیبهشت) مسدود شدن ۶ جاده در خراسان رضوی بر اثر ریزش کوه و سیلاب هدیه روز دختر چی بخریم؟ دستگیری ۱۴ سرشبکه یک شرکت هرمی در مشهد عوامل ابتلا به حساسیت فصلی چیست؟ | راه‌هایی برای کاهش علائم آلرژی صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای خراسان رضوی و ۵ استان دیگر (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قتل زن جوان توسط برادرش در مشهد به خاطر حرف مردم + عکس هشدار جهادکشاورزی مشهد به کشاورزان، دامداران، مرغداران، زنبورداران و گلخانه‌داران آزمون شفاهی احراز صلاحیت اخذ پروانه تخصصی روان‌شناسان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه و جمعه ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در استان تا جمعه
سرخط خبرها

مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری

  • کد خبر: ۱۷۵۱۱۵
  • ۲۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری
با آغاز ماه محرم توزیع نذورات بیش از هر زمان دیگری دیده می‌شود و رعایت نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذا‌های نذری حائز اهمیت است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن می‌کنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذا‌های نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد و کسانی که نذری می‌دهند ضروری است.

نکات تغذیه‌ای مهم شامل موارد زیر است:

_ از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در تهیه غذا‌های نذری همچون قرمه‌سبزی خودداری کنید.

_ چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.

_ پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

_ تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذا‌ها را کاهش دهید و از انواع روغن‌های مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.

_ از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از ۲ درصد) در طبخ غذا استفاده کنید.

_ از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.

_ در کنار غذا‌های نذری از دوغ‌های کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید.

_ در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح دهید.

_ میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک ید دار تصفیه استفاده کنید.

_ از مصرف نمک دریا در طبخ غذا‌ها خودداری کنید.

_ از مصرف "نمک سنگ" برای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.

_ از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.

_ چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌های صنعتی و سنتی به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

_ بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذا‌های چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط نمایند.

_ در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آن‌ها را به مدت حداقل ۴ ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب باقیمانده، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.

_ ترجیحا از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای قند در کنار چای استفاده کنید.

_ از سرو چای داخل لیوان‌های پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی‌ها و غذا‌های سرد بلامانع است.

_ در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.

_ به جای پخش شیرینی در این ایام میوه بدهید.

_ به خطر وبا فقط از آب‌های بطری یا بهداشتی استفاده کنید.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا شامل موارد زیر است:

_ دست‌های خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.

_ تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می‌کنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه کنید.

_ تمامی غذا‌ها را بویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید (دمای ۷۰ درجه سانتی گراد).

_ از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.

_ از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آن‌ها را به خوبی بشویید.

_ از ظروف مجزا برای نگهداری غذا‌های خام و پخته استفاده کنید.

_ غذا‌هایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به ۷۰ درجه رسیده است.

_ غذا‌های پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از ۲ ساعت نگهداری نکنید.

_ همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روش‌هایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.

_ همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.

_ از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.

_ سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و بویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.

_ از مواد اولیه‌ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.

_ در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.

_ در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده کنید.

_ در توزیع غذا، ترجیحا از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.

_ گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت تهیه کنید.

_ از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید.

_ در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.

_ از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا خودداری کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->